Image above features design by The Designory.

A play of subtle tones and textures results in a warm and serene bathroom that fits perfectly into its beachside location.

A couple whose kids had flown the nest couldn’t wait to update their main bathroom, which felt a little tired after years of family life. They called on designer Melissa Bonney of The Designory to create a sense of space and luxury within the existing bathroom’s footprint.

The Bondi location lent itself to a relaxed, coastal palette so Melissa chose a range of earthy and sandy tones. The large fomat matt tiles, used on both floor and walls, create a seamless effect, with a timber veneer wall-hung vanity adding natural warmth.

Inspiration for the slatted blackbutt bench seat was drawn from the home’s local surrounds – “it’s much like something you’d find down at the beach,” says Melissa. The ledge running the length of the bathroom is a feature element in the room with a practical aspect. “It holds practical bathroom items in the shower but also creates room for decorative pieces along the wall,” says Melissa.

Melissa specified a linear drain with inset tiles in the open shower. “Linear drains are highly functional as they allow water to run across the full width of the drain instead of all the flooring angling into one small drainage point,” she says. Mixer taps and shower heads are in chrome, with a Caesarstone benchtop in Grey Concrete, adding a lighter counterpoint to the tiles and timber.

Get the look of this calm and coastal bathroom:

Be inspired #sharemystyle